הכירו את הלמון גראס

למון גראס - הגינה של חגולי

הכירו את הלמון גראס

עשב הלימון נפוץ במטבחים אסיאתיים רבים (תאילנד, אינדונזיה, סרי לנקה, וייטנאם ועוד) ובאיים הקאריביים.
בגבעול הבשרני משתמשים לבישול מרקים, ותבשילי עוף דגים וירקות ובעלים – לחליטות תה.

על פי הרפואה עממית לצמח סגולות מרפא: תה מעלי עשב הלימון מקובל כמשמש להרגעת מערכת העיכול, להרגעת כאבים ונגד נדודי שינה. שמנים אתריים המופקים מהציטראל, החומר שנותן לעשב הלימון את טעמו הלימוני, משמשים בעיסוי. יש המאמינים כי הוא תורם לחיזוק שרירים והרגעת כאבי עצבים.

אופן השימוש: ראשית, מסירים את הקצה המחובר לשורש. ישנן 2 צורות עיקריות לחיתוך הגבעול:
פרוסות דקיקות (כמו בצל ירוק)- מתאים למתכונים שבהם הגבעול אמור להיאכל.

חתיכות גדולות 3-10 ס”מ- מתאים למתכונים בהם הלמון גראס לא אמור להיאכל, מאפשר הפרדה מהירה של הגבעול מהתבשיל.

ניתן להזמין את הלמון גראס באתר האינטרנט שלנו יחד עם עוד ירקות גינה מיוחדים – 
להזמנה הקליקו כאן
למון גראס - הגינה של חגולי
דילוג לתוכן