מתכון לפטריות פורטבלו על הגריל

מתכון פטריות פורטבלו על הגריל

מתכון פטריות פורטובלו- על הגריל!

פטריות הפורטובלו הן “עולות חדשות” יחסית, אך מהר מאוד השתלבו במטבח הישראלי. הן שייכות למשפחת פטריות השמפיניון, אבל בעלות כיפה גדולה ובשרנית יותר. בגלל הבשרניות הטבעית שלה ניתן להשתמש בפורטבלו כתחליף לבשר, שאינו מכיל שומן, נתרן או כולסטרול. הפורטבלו מתאימה לטיגון, צלייה או בישול, ניתן לאכול אותה חמה או קרה.

מתכון:
פטריות פורטבלו
•50 מ”ל שמן שומשום
•50 מ”ל רוטב סויה
•1 כפית זנגביל קצוץ

•1 שן שום קצוצה

איך מכינים 
•מערבבים את כל המצרכים בקערה פרט לפטריות.
•משרים את הפטריות בנוזל שהכנו למשך 10 דקות.
•מחממים גריל פחמים ושמים את הפטריות על הגריל.

•צורבים את הפטריות כ-5 דקות מכל צד ומגישים לשולחן כתוספת ירקות.

ניתן למצוא בגינה של חגולי –כאן.
מתכון פטריות פורטבלו על הגריל
דילוג לתוכן