הכוכב אניס

הוא צמח תבלין המשתייך למשפחה רחבה של עצים פרחוניים.

הוא גדל בדרום-מערב סין. הפירות שצורתם כוכב נקטפים מעט לפני הבשלתם. כוכב האניס משמש בצורה נרחבת מאוד במטבח האסייתי.

בשל טעמו וניחוחו החזק, ניתן להשתמש בכוכב האניס בכמויות קטנות בבישול על מנת לקבל טאץ’ עדין של טעם האניס.
כוכב האניס יכול לשמש להכנת מנות דגים ובשר כמו גם לקינוחים.
כוכב האניס הינו מאוד דקורטיבי ועל כן כדאי מאוד לקשט מנה המכילה אותו או את ניחוח האניס, בכוכב אחד או שניים.

**את כוכבי האניס ניתן
למצוא אצלנו בגינה של חגולי**

מתכון ליין חם-🍷

1 בקבוק יין אדום (מרלו, פטי וורדו)
1/3 כוס סוכר
1 כוכב אניס
פרוסות מחצי לימון
3 מחטי ציפורן
3 תרמילי הל
2 פלפל אנגלי

אופן ההכנה-🍷

מוזגים את היין לסיר ומוסיפים את התבלינים והסוכר. מערבבים, ונזהרים שהיין לא יגיע לרתיחה (85 מעלות היא טמפרטורה מושלמת).
מנמיכים את הלהבה (לכיוון 70 מעלות), וממשיכים לחמם 30-40 דקות. ב-3 הדקות האחרונות מוסיפים את פרוסות הלימון.
אפשר גם לקשט בפרוסת לימון, שתחמיא למתיקות היין.
טיפ: אם רוצים שהיין החם יהיה סמיך מעט, אפשר לחמם בשלב ראשון כמות קטנה של יין עם הסוכר ולצמצם את זה לסירופ סמיך ואז להמשיך בהכנה כרגיל.

לחצו כאן לקנית הכוכב – אניס

דילוג לתוכן